Een delicate balanceeract: museumdirecteur zijn

FD 5 mei 2018. De positie van het publieke museum is verzwakt. Zo is het steeds uitzonderlijker dat rijke verzamelaars hun hele verzameling voor niets weggeven. Beatrix Ruf ging als directeur erg ver in haar streven het Stedelijk Museum toch te laten concurreren met de wereldtop. Maar hoe moet het dan wél?

“De Governance Code Cultuur bevat het zogenoemde ‘pas toe of leg uit’-principe: je kunt best van de regels afwijken, als je maar openheid van zaken geeft. Maar wat doe je dan met een museum dat het jaarverslag zonder verdere toelichting schrijft dat de code braaf is nageleefd, zoals de raad van toezicht van het Stedelijk jaar na jaar heeft gedaan?”

Lees verder op FD.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *