Rapport: ‘Valkhofmuseum moet meer stadsmuseum zijn’

De Gelderlander 09/05/2017

Het Nijmeegse museum Het Valkhof moet meer een stadsmuseum worden met een of twee grote publiekstentoonstellingen per jaar. Verder moet kritisch gekeken worden naar de gewenste kwaliteiten van museummedewerkers.  En de gemeente Nijmegen moet een miljoen extra subsidie geven.

“..En dan is er nog de bestuurlijke crisis binnen het museum. Na een conflict is museumdirecteur Arend-Jan Weijsters voor de kerst geschorst; de Raad van Toezicht is opgestapt. Er treedt op 15 mei een nieuwe tijdelijke Raad van Toezicht aan. Die gaat zich straks kijken hoe verder met de huidige geschorste museumdirecteur…”

Lees verder op Gelderlander.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *